Математичний планшет (малюємо резиночками, поле 5х5). Методика Монтессорі


Виробник: Svena
Модель: SV математический планшет
Наявність: На складі
252
Купити

Опис

"Математичний планшет" успішно використовується педагогами як щоденний навчальний посібник в дитячих освітніх установах, а також рекомендований для домашніх ігор батьків з дітьми. Що таке математичний планшет?

     Ця класична дидактична гра відома ще з 50-х років XX століття. Її прототип під назвою Geoboard ( «геометрична дошка») винайшов єгипетський педагог Калеб Гаттегно.

    Варіаціями «Геоборда» є також "Геоконт" Воскобовіча і планшет "Геометричний". Математичний планшет це резіночний конструктор. На квадратному полі розташовано 25 штирьків (5 рядів і 5 стовпців). На них натягуються кольорові резиночки, і на поле виникають всілякі силуетні зображення - від букв і цифр до сюжетних картинок.

Що розвиває математичний планшет

    Незважаючи на свою «математичну» назву, ця допомога універсально. Заняття з ним тренують різні види мислення: не тільки логічне і просторове, але також образне і творче. Під час роботи з казками, віршами, загадками активно розвивається мовлення. Рішення різного виду завдань формують пізнавальні здібності дитини. Зміцнюючи резиночки на штирі, дитина удосконалює дрібну моторику рук. А якщо він робить це ще й за координатами, то покращує увагу. З чого почати Спочатку потрібно дати дитині планшет, порахувати штирі, а потім, взявши резиночки, (невелика кількість) показати, як натягувати гумки на штирі. Тут ви повинні запам'ятати самі і постійно про це нагадувати дитині, що спочатку кріпимо резиночку за штирек, а потім тягнемо від низу до верху або зліва направо. В процесі гри можна практикувати рахунок: скільки штирьків всередині фігури, скільки по периметру. Варіанти ігор На зворотному боці коробки наводиться багато цікавих завдань.

    Разом з дитиною можна винайти свої власні розвиваючі ігри, а також знайти нові рішення запропонованих завдань. З дітьми 3-5 років: ·

  • Зображуємо за допомогою ліній знайомі предмети і явища (наприклад, дощик, сонечко, кораблик).
  • «Оживляємо» геометричні фігури: так, квадрат перетворюється в будиночок, трикутник - в вазу з квітами.
  • Відгадуємо  загадки - а відгадки дитина «малює» резиночками на планшеті.

    Таким же чином ілюструємо казки, вірші, пісеньки. Подібні завдання відмінно розвивають не тільки фантазію, а й мова. Також в цьому віці важливо навчити дитину «читати» схему і відтворювати картинки по вже готової схемою (наприклад, викладати гумками цифри і букви).

Кому особливо корисний "Математичний планшет"?

    "Математичний планшет" логопеди і дефектологи часто використовують на заняттях з дітьми, що мають різні порушення розвитку: мовні, слухові, зорові і психічні. Варіанти ігор легко моделюються і адаптуються практично під будь-які можливості і вік дитини.

Характеристики

Стать дитини
Стать мальчик;девочка
Вік
Вік 3+
Якості, які розвиваються
Якості, які розвиваються мелкая моторика, фантазия и воображение, терпение и усидчивость, математические способности, логика, координация движений, внимание