Настільна гра Шашки на чотирьох (Невські шашки)


Виробник: A-Toys
Модель: kgol D016
Наявність: Нет в наличии
196
Купити

Опис

Настільна гра Шашки на чотирьох (або Невські шашки) - це гра як у звичайні шашки, однак грають одночасно чотири гравці. Кожен гравець має 6 шашок, початок гри як на фото. Гравці роблять ходи по черзі, за годинниковою стрілкою. Перший перебіг визначається жеребом. З метою запобігання плутанини в черговості, кути дошки позначені чотирма часом доби: ніч, ранок, день та вечір. І скажемо, якщо чорні атакують білих, ті не можуть їм негайно відповісти: після ранку настає день, а не ніч. Атакувати (бити) і відповідати на атаки можна у будь-якому напрямку, але черговість ходів передається лише за годинниковою стрілкою. Шашки кожного гравця рухаються у протилежний кут дошки за звичайними правилами – на одну клітинку вперед. Назад шашки не ходять.

     Мета - виграш партії відразу у трьох суперників методом зняття їх шашок з дошки. Кожен гравець грає сам за себе (можлива парна гра).Перетворення на дамку відбувається в єдиній для кожного гравця клітині - у протилежному кутку дошки. Перетворення відбувається за правилами міжнародних шашок, тобто проста шашка, що під час удару проскакує кутову клітку дошки, дамкою не стає, а шашка, що стала дамкою, отримує право ходу тільки з наступного ходу.
     Бій проводиться за звичайними правилами - методом їх перестрибування в будь-якому напрямку, з тією різницею, що в Невських шашках одним ударом можна зняти шашки відразу двох або трьох суперників.
Комплектація:
  • дошка для гри дерев'яна 20х20 см
  • набір скляних шашок чотирьох кольорів
  • інструкція
  • чохол, до якого упаковано все перераховане
Виробник: Крутиголовка (Україна).
Запакована у фірмову картонну коробку.

Характеристики

Стать дитини
Стать мальчик;девочка
Вік
Вік 6+
Якості, які розвиваються
Якості, які розвиваються внимание, логика, стратегическое мышление