10 КРАЩИХ СІМЕЙНИХ НАСТІЛЬНИХ ІГОР

10 КРАЩИХ СІМЕЙНИХ НАСТІЛЬНИХ ІГОР


    Приємна новина - з часів вашого дитинства з незмінними лото, шашками-шахами і картковим дурнем в наше життя стрімко увірвалося безліч актуальних, цікавих настільних ігор - на будь-який смак. Настільная гра - універсальна розвага, оскільки працює при будь-яких погодних умовах.


    Що таке сучасна сімейна настільна гра? Це гра, яка буде однаково цікава і батькам, і дітям, при цьому її правила прості і зрозумілі дитині. У чому дорослі і діти можуть змагатися на рівних?


Монополія


Монополия Люкс

Одна з найстаріших сімейних настільних ігор. Історія її створення йде в 1934 рік, в самий розпал американської Великої депресії. З тих пір гра, в якої гравці за допомогою кидка кубиків переміщаються по ігровому полю, скуповують ділянки нерухомості і намагаються розорити конкурентів, залишається незмінно популярною серед сімейної аудиторії. І зрозуміло чому - кидок кубика не вимагає великих аналітичних здібностей, і дитині може пощастити нарівні з дорослими. Процес торгів, коли переможець ще неочевидний, дійсно цікавий і захоплюючий, а мета - назбирати ігрових мільйонів і розорити суперників - здається цілком досяжною.




Монополия

У гри, безумовно, є і недоліки, що не дивно, виходячи з її поважного віку. Перший недолік випливає з її ж достоїнства - кубик НЕ розбирається, хто сильний гравець, а хто слабкий. І якщо для входження в гру це плюс, то для гравця, за плечима якого не один десяток партій, це вже мінус.


І для того, щоб розорити конкурентів під нуль, лідеру може знадобитися ще не одна година ігрового часу.


Від гри тривалої переходимо до ігор дуже швидким.



Дуплет аналог Доббль, Барабашка


Дуплет (аналог Доббл)

В іграх на уважність і реакцію діти, як правило, бувають навіть більш успішні, ніж дорослі. Так що цей тип ігор як не можна краще підходить для спільних ігор в сім'ї. Загальний сенс простий - побачити щось раніше інших і схопити це щось.


Найпопулярнішою грою в цьому жанрі в Україні сьогодні, безсумнівно, є Доббль. Круглі картки з яскравими малюнками в компактній жерстяної коробочці відразу привертають увагу, і відірвати дитину або дорослого від гри буде зовсім нелегко. навколо - суперники, які можуть побачити правильну пару раніше вас.


Результат - багато драйву, веселощів і адреналіну.


Карточная игра Барабашка

У настільній грі Барабашка учасники будуть змагатися один з одним, намагаючись якомога швидше визначити, які з предметів загадані на фотознімках, представлених у вигляді колоди карт. Кожен знімок зображує кольорові предмети в різних поєднаннях. Особливість полягає в тому, що предмет може бути закодований на карті самим хитрим чином.


Залежно від композиції, це може бути або сам предмет, або відсутня на карті річ, колір якої також відсутній на карті. При цьому треба бути уважним, так як кожна помилка ще більше віддаляє вас від заповітної перемоги.



Карточная игра Барабашка



Як тільки ви визначили шуканий предмет, не замислюючись хапайте його і бережіть руки, так як бажаючих буде багато. Але пам'ятайте, у вас є тільки одна спроба!


Діксіт


Унікальна ігрова механіка асоціацій зробила настільну гру Діксіт однієї з найбільш популярних у всьому світі. Діти без дорослих грати в цю гру точно не будуть, проте завдяки оригінальному оформленню, психологічної складової і малоконфліктний вона чудово підходить для сімейного

дозвілля, починаючи років з 8-10 і до бабусь-дідусів включно. У вас є колода карт з красивими сюрреалістичними малюнками. Гравець придумує асоціацію на одну з карток, а інші намагаються вгадати карту. За останні роки гра впевнено стала в Україні №1 на вечірках,

сімейних ігротеках і психологічних тренінгах.


Диксит, игра - приключение


Семейный Alias

Аліас 

Сімейство ігор Аліас яскравий приклад того, як популярна гра для молодіжної аудиторії мігрувала в сімейний формат. У Аліас гравець витягує картку зі словами і повинен дуже швидко пояснити партнеру по команді якомога більше слів. Важливе обмеження: використовувати однокореневі слова і пантоміму - не можна.


Чим більше слів пояснили, тим далі просувається фішка вашої команди. Весело, динамічно, а для дітей ще й корисно. Важливе застереження - НЕ всяка гра аліас однаково корисна для сімейного вечора. Аліас Паті - точно не ваш варіант. Аліас. Скажи інакше - підійде для

дорослих і дітей від 10 років. Ну, а для гри з дітьми 7-8 - спеціально створений

варіант гри Алиас. Сімейний.



Скраббл / Ерудит


Ще одна гра, в якій ми маємо справу зі словами - популярний у всьому світі «Дідок» Скраббл. Кроссвордоподобная гра, в якій гравці з букв збирають на ігровому полі слова і отримують за це бали, цікава і дорослим, і дітям. І також є додаткова функція - розширення словникового запасу.


А що таке Ерудит? Так той же самий Скраббл, який в СРСР випускали під іншою назвою, щоб не морочитися з авторськими правами.


Эрудит-элит. Украинская версия Arial



Каркассон


Одна з найпопулярніших у всьому світі ігор - Каркассон. Точно не залишить байдужими батьків і буде зрозуміла дитині вже в 8-9 років. З картонних квадратів з різними типами місцевості (тайлів) гравці викладають цілий світ.

Настольная игра Carcassonne (Каркассон)



Викладаються тайли за принципом доміно: дорога - до дороги, поле - до поля, місто - до міста. Гра малоконфліктний - безпосередньо заважати один одному гравці майже не можуть, тому і завоювала популярність як спокійною, і в той же час захоплюючої сімейної гри. А безліч доповнень і варіацій, вже створених на базі Каркассона і продовжують з'являтися, тільки підтверджують її актуальність.


Уно


Якщо в дитинстві ви грали звичайної карткової колодою в бридж, то гру Уно ви вже знаєте. Так, це спеціальна колода для цієї гри. Мета гри - скинути всі карти з руки по масті або номіналу. У грі є різні спецкарти - пропуск ходу, зміна напрямку ходу, зміна масті і ін., які не тільки вносять різноманітність в гру, але і змушують задуматися, як ефективніше використовувати карти - приберегти для подальшого використання або скоріше скинути, щоб зменшити штрафні очки в кінці партії.


Карточная игра УНО UNO Mattel



Особливий азарт - не забути крикнути «Уно!», коли скидаєте передостанню карту. Якщо забули - тягніть з колоди дві штрафні. Елементарно, але багато забувають це зробити в момент, коли перемога вже так близька :)


Ётта


Ётта - рекордсмен мініатюрності в світі настільних ігор. У крихітній металевій скриньці вмістилися 64 карти і нескінченне число їх комбінацій! Викладайте карти в ряди за ознаками: колір, форма і кількість. Той, хто зможе бачити і тримати в умі не тільки свої власні лінії, а й загальну картину, що склалася в ході гри, доб'ється успіху!


Ётта игра головоломка


Вежа

Величезною популярністю користуються Дженга або Вежа, класичні гри на рівновагу і спритність рук!


Джанга ТАТО



Башточка з акуратних брусків тільки здається неміцною, насправді ця споруда здатна витримати багато! Виймаємо частини перших поверхів і перекладаємо їх все вище. Якою же химерною може стати вежа! Тільки, благаю, не дихайте!