Логічні блоки Дьенеша для дітей 2-10 років - Kor 001


Виробник: Корвет
Модель: Kor 001
Наявність: На складі
450
Купити

Опис

    Набір логічних блоків Дьенеша складається з 48 об'ємних геометричних фігур, що розрізняються за кольором, формою, розміром і товщині. Таким чином, кожна фігура характеризується чотирма властивостями.      Основна мета - навчити дитину вирішувати логічні завдання на розбиття за властивостями. Навчання відбувається під час гри, цікавою, захоплюючою і пізнавальною для Вашої дитини
Для Вашої зручності ми виклали на сайт докладну інструкцію до цього набору:
Інструкція до блоків Дьенеша для дітей 2-10 років
  Рекомендовано для дітей від 2 і до 10 роківРозміри: 210 х 297 ммВага: 448 гр.Виробництво: КорветМатеріал: пластмасаУпаковка: коробка картоннаМетодика Дьенеша Логічні блоки придумав угорський математик і психолог Золтан Дьенеш. Ігри з блоками Дьенеша на наочної основі знайомлять дітей з формою, кольором і розміром об'єктів, з математичними уявленнями і початковими знаннями з інформатики. Купити блоки Дьенеша варто тим батькам, які хочуть розвинути у своїх дітей логічне та аналітичне мислення (аналіз, порівняння, класифікація, узагальнення), творчі здібності, а також сприйняття, пам'ять, увагу і уяву. Граючи з блоками Дьенеша, дитина виконує різноманітні предметні дії (групує за ознакою, викладиват ряди по заданому алгоритму).   Знайомство з логічними блоками Дьенеша    Недостатньо просто купити дитині набір блоків Дьенеша і віддати фігури в повне користування малюка. Для початку треба познайомити дитину з блоками.
    Викладіть перед дитиною набір і дайте їй можливість вивчити фігури, помацати, перебрати, потримати в ручках і пограти з ними. Трохи пізніше можна запропонувати наступні завдання:
    Знайти всі фігури такого ж кольору, як викладена (покажіть, наприклад жовту фігуру). Потім можна попросити дитину показати всі блоки трикутної форми (або все великі фігури і т.д.).    Попросіть малюка дати ведмедику все сині фігури, зайчику - жовті, а мишці - червоні; потім так само групуємо фігури за розміром, формою, товщині.    Попросіть дитину визначити якусь фігуру за кольором, формою, розміром, товщині.

Логічні ігри та вправи з блоками Дьенеша

  • Перед дитиною викладається кілька фігур, які потрібно запам'ятати, а потім одна з фігур зникає або замінюється на нову, або дві фігури міняються місцями. Дитина повинна помітити зміни.
  • Всі фігурки складаються в мішок. Попросіть дитину на дотик дістати все круглі блоки (всі великі або все товсті).
  • Всі фігурки знову ж складаються в мішок. Дитина дістає фігурку з мішка і характеризує її по одному або декільком ознаками. Або називає форму, розмір або товщину, не виймаючи з мішка.
  • Викладіть три фігури. Дитині потрібно здогадатися, яка з них зайва і за яким принципом (за кольором, формою, розміром або товщині).
  • Покладіть перед дитиною будь-яку фігуру і попросіть його знайти всі фігури, які не такі, як ця, за кольором (розміром, формою, товщині).
  • Покладіть перед дитиною будь-яку фігуру і запропонуйте йому знайти такі ж фігурки за кольором, але не такі за формою або такі ж за формою, але не такі за кольором.
  • Викладіть перед малюком ряд фігур, чергуючи їх за кольором: червоний, жовтий, червоний ... (можна чергувати за формою, розміром і товщині). Запропонуйте йому продовжити ряд.
  • Викладаємо фігури один за одним так, щоб кожна наступна відрізнялася від попередньої всього однією ознакою: кольором, формою, розміром, товщиною.
  • Викладаємо ланцюжок з блоків Дьенеша, щоб поруч не було фігур однакових за формою і кольором (за кольором і розміром; за розміром і формою, по товщині і кольору і т.д ..).
  • Викладаємо ланцюжок, щоб поруч були фігури однакові за розміром, але різні за формою і т.д.
  • Викладаємо ланцюжок, щоб поруч були фігури однакового кольору і розміру, але різної форми (однакового розміру, але різного кольору).
  • Кожній фігурі потрібно знайти пару, наприклад, за розміром: великий жовтий круг постає в пару з маленьким жовтим кругом і т.д.
  • Викладаємо перед дитиною 8 логічні блоків Дьенеша, і поки він не бачить, під одним з них ховаємо «скарб» (монетку, камінчик, вирізану картинку і т.п.). Дитина повинна задавати вам навідні запитання, а ви можете відповідати тільки "так" або "ні": «Скарб під синім блоком?» - «Ні», «Під червоним?» - «Ні». Дитина робить висновок, що скарб під жовтим блоком, і розпитує далі про розмір, форму і товщину. Потім "скарб" ховає дитина, а дорослий задає навідні запитання.
  • За аналогією з попередньою грою можна заховати в коробочку одну з фігур, а дитина буде задавати навідні запитання, щоб дізнатися, що за блок лежить в коробочці.
  • В один ряд викладається 3 блоку Дьенеша, а в іншій - 4. Запитайте дитини, де блоків більше і як їх зрівняти.
  • Викладаємо в ряд 5-6 будь-яких фігур. Потрібно побудувати нижній ряд фігур так, щоб під кожною фігурою верхнього ряду виявилася фігура іншої форми (кольору, розміру).
  • Пропонуємо таблицю з дев'яти клітин з виставленими в ній фігурами. Дитині потрібно підібрати відсутні блоки.
  • У грі в доміно фігури діляться між учасниками порівну. Кожен гравець по черзі робить свій хід. При відсутності фігури хід пропускається. Виграє той, хто першим викладе всі фігури. Ходити можна по-різному: фігурами іншого кольору (форми, розміру).
  • Дитині пропонується викласти блоки Дьенеша по накресленої схемою-зображенні, наприклад, намальований червоний велике коло, за ним синій маленький трикутник і т.д.
  • З логічних блоків Дьенеша можна складати площинні зображення предметів: машинка, паровоз, будинок, вежа.
  • Мама прибирає в коробку тільки прямокутні блоки, а дитина все червоні, потім мама прибирає тільки тонкі фігури, а дитина - великі і т.д.
  • Потрібно розподілити фігури між мамою і дитиною таким чином, щоб мамі дісталися всі круглі, а малюкові все жовті блоки. Блоки складаються в два обруча або відмічені мотузкою кола. Але як поділити коло жовтого кольору? Він повинен знаходитися на перетині двох кіл.
  • Дитині треба підбирати блоки Дьенеша за картками, де зображені їх властивості.
  • Дитині показують картку із зображеним на ньому одним властивістю або кількома. Наприклад, якщо дитині показується синя пляма, то потрібно відкласти всі сині фігури; синя пляма і двоповерховий будиночок - відкладаємо все сині та великі фігури; синя пляма, двоповерховий будиночок і силует кола - це сині кола - товсті і тонкі і т.д.
    • колір позначається плямою
    • величина - силует будиночка (великий, маленький).
    • форма - контур фігур (круглий, квадратний, прямокутний, трикутний).
    • товщина - умовне зображення людської фігури (товстий і тонкий).

    Потім завдання з картками поступово ускладнюються.

         В даній статті наведені лише деякі ігри з логічними блоками Дьенеша, але насправді їх набагато більше. Також до набору з блоками додається інструкція на 8 сторінках, де можна ознайомитися з даною методикою і іграми більш докладно.

         Крім відомих "блоків", розвивають логічне мислення, Дьенеша придумав казкову країну "Руританію", численні гри зі смужками, логічні ігри і "26 квіточок".




    * Відповідає затвердженому переліку засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення для навчальних кабінетів початкової школи, в рамках концепції Нової української школи в загальноосвітніх навчальних закладах I ступеня згідно Наказу Міністерства освіти і науки України від 13.07.2017 р .. №1021 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 №988-р «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти« Нова українська школа на період до 2029 рр.»

    Характеристики

    Стать дитини
    Стать мальчик;девочка
    Вік
    Вік 2;3;4;5;6;7;8;9;10
    Якості, які розвиваються
    Якості, які розвиваються логика;воображение;внимание