Іграшки для розумняшек

      Давайте розберемося в тенденціях моди і в тому, наскільки корисні розвиваючі іграшки дітям.

      Після відвідування дитячих магазинів я зробила висновок, що наймодніша іграшка на сьогодні - розвиваюча. Давайте розберемося в тенденціях моди і в тому, наскільки корисні такі іграшки дітям.

      Багато хто говорить, що в наш час таких іграшок не було, що це таке «ноу-хау» - не погоджуся, в нашому дитинстві були доміно, шахи, лото. Пазлів теж було досить, хоч і виглядали вони по-іншому. Я, наприклад, до цих пір пам'ятаю кубики з героями з мультиків, шість граней, шість мультиків, 9 кубиків, які треба зібрати і вгадати мультик. Тільки ніхто не називав ці іграшки розвиваючими.

     Зараз визначення розвиваючої іграшки дасть будь-який дитячий психолог або фахівець з центру розвитку дитини - це «іграшка, що дозволяє в процесі гри опанувати дитині новими знаннями і навичками». Але які ж бувають іграшки і чому вони вчать нашу дитину?

       Сьогодні Вам запропонують розвиваючі ігри навіть для дитини, тільки вчора виписаного з пологового будинку (0 +). Найчастіше це іграшки-підвіски, які кріпляться над колискою малюка. Колись я сама вибирала таку для сина і була вражена кількістю вибору і функціональністю таких «каруселей». Краще вибирати моделі з музикою і елементами, які можуть обертатися. Я купила модель з підсвічуванням і зараз ми іноді використовуємо її як нічник.

     Такі іграшки будуть розвивати у дитини слух і зір, а намагаючись схопити рухомі підвіски, дитина буде розвивати координацію. З шести місяців варто обов'язково придбати так звані «пірамідки», які складаються послідовно в певному порядку.

      У нас дитина обожнює гратися «вкладишами» - в такій іграшці під кожен предмет потрібно знайти відповідний отвір. Для однорічної дитини як і раніше актуальні вкладиші і пірамідки. До них можна додати пазли і перші конструктори, тільки прослідкуйте, щоб деталі були досить великими, інакше дитина може спробувати їх проковтнути. У віці від року і до двох, дитина починає цікавитися іграшками, які імітують речі дорослих, діти починають обігрувати життєві ситуації. Сміливо купуйте пластиковий посуд, дитячі іграшкові мобільні телефони, коляски для ляльок та інше. Три роки - це перехідний період, в цей час в житті дитини починають з'являтися книги-іграшки. У 5-6 років можна вчити дитину грати в лото і доміно, не нехтуйте комп'ютерними розвиваючими іграми. По суті, майже з будь-якої речі можна зробити для дитини розвиваючу іграшку, так що не прагнете скупити для дитини весь магазин, головне зацікавити дитину і розвинути його інтерес до життя.

    А з якими розвиваючими іграшками грає Ваша дитина?


Автор - Ольга Лісогор

© IQgra, 2016